Boeren+vrezen+%27tweede+Oostvaarderswold%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Boeren vrezen 'tweede Oostvaarderswold'

Een groep van zes boeren in het buitengebied van Zeewolde vreest de dupe te worden van de natuurontwikkelingsplannen van provincie Flevoland.

Het betreft het project Eemvallei waarbij Staatsbosbeheer 100 hectare nieuwe natuur kan ontwikkelen tussen de Tureluurweg, Wulpweg, Gruttoweg en Kluutweg ter compensatie van woningbouw in Almere. Een jaar nadat de plannen door Provinciale Staten zijn vastgesteld, zijn de boeren in het zoekgebied nog steeds niet benaderd.

Onzekerheid

Vooral die onzekerheid knaagt aan de betreffende boeren. Zes daarvan hebben onlangs een brandbrief gestuurd aan Provinciale Staten waarin ze aandringen op duidelijkheid. 'Het gaat om ondernemers en die moeten weten waar ze aan toe zijn. Dit is bespottelijk ', zegt Roel Assies, een van de gedupeerde boeren.

Alle onduidelijkheid doet de betrokken boeren denken aan de procedure rond het Oostvaarderswold, vertelt Assies. 'De hele situatie herhaalt zich. Ze zijn bij de provincie en Staatsbosbeheer kennelijk hardleers.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer