Duizenden+bezoekers+bij+Kunst+in+de+Kas
Nieuws
© kunst in de kas

Duizenden bezoekers bij Kunst in de Kas

Glastuinders in Klazienaveen hebben bij de achttiende editie van Kunst in de Kas zondag enkele duizenden bezoekers ontvangen op hun bedrijven. Meer dan dertig kunstenaars exposeerden hun werk in de kassen. Daarnaast was er entertainment voor jong en oud in de vorm van verschillende bands, koren en singer-songwriters.

De duizenden bezoekers konden gratis een kijkje nemen in de kassen waar overal kunst was opgesteld. Het evenement werd georganiseerd door Promotie Groep Tuinbouw Emmen om de Drentse glastuinbouw meer onder de aandacht te brengen. De tuinders laten zien dat ook in het najaar er veel in hun kassen te beleven valt.

Samenwerking

Het evenement werd geopend door burgermeester Daniëla Kösters van de Duitse buurgemeente Samtgemeinde Emlichheim. Ze benadrukte in haar openingswoord de goede samenwerking tussen de glastuinbouw en Duitsland .

Kunstenares Inge Schonewille vroeg met haar expositie ‘1132’ aandacht voor de menselijke tragedie in de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh. Dit project roept een sfeer op van een kledingatelier. Op 24 april 2013 stortte het complex in met meer dan 3600 werknemers erin. 1132 daarvan overleefden het niet en 200 werknemers werden nooit meer gevonden.

Deelnemers

De volgende tuinders deden mee: Sulabra b.v.(Van Dijken), Bloemen Cees, V.O.F. van der Velden, Kwekerij Tarre & Smarre, V.O.F.Slingerland/van Buren en Emco.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer