Schoolkinderen snuffelen aan melkveebedrijf

Schoolkinderen mochten afgelopen woensdag tijdens de Roefeldag een kijkje nemen op het melkveebedrijf van de familie Straatman in Vaassen.

Al bijna 25 jaar wordt er door kinderen van negen tot twaalf jaar in veel Nederlandse gemeenten geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen.

Tijdens een roefeldag kunnen kinderen een kijkje in de keuken nemen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepen.

Stiertjes aaien

In Vaassen roefelden een kleine 200 kinderen op vijftig bedrijven en verenigingen. 'Het melkveebedrijf van de familie Straatman was erg populair onder kinderen', aldus Mariska Thijsen, één van de organisatoren van de Roefeldag in Vaassen. 'De kinderen mochten er stiertjes aaien en shovel rijden. Dieren doen het altijd goed bij kinderen, want ook de dierenartspraktijk kon rekenen op veel enthousiaste kinderen die er wilden roefelen.'

Melkveehouder Straatman wilde graag meewerken aan de Roefeldag. 'Het is altijd goed dat kinderen weten hoe het er op een boerderij aan toe gaat.'

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer