Koning komt naar zorgboerderij Erve Meinders

Erve Meinders in het Overijsselse Tilligte krijgt hoog bezoek. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima nemen op 27 oktober in het kader van een streekbezoek aan Noordoost Twente een kijkje op de zorgboerderij van voorzitter Ellen Loohuis van LTO Noord Dinkelland/Oldenzaal.

Het streekbezoek staat in het kader van zowel stedelijke ontwikkeling als de ontwikkeling van de landelijke gebieden. 'Er wordt onder meer gesproken over gebiedsvisie voor de steek en de problematiek rond vrijkomende agrarische gebouwen', weet Ellen Loohuis, die al enkele maanden op de hoogte is van het streekbezoek. 'Door de ontwikkeling van onze zorgboerderijen zijn we goed op de hoogte van deze problematiek.'

Zorgboerderij Erve Meinders is namelijk gevestigd in een leegstaand agrarisch gebouw. Het betreft één van de drie zorglocaties binnen het familiebedrijf, de ‘Boerderijcampus’ genaamd. Met een ondersteuningsbijdrage van de provincie Overijssel zijn in totaal drie leegstaande agrarische locaties omgebouwd tot kleinschalige zorgvoorzieningen voor mensen uit de buurt.

Beperking

Op Erve Meinders wonen twaalf mensen met een beperking. Ook zijn er faciliteiten voor dagbesteding. De Boerderijcampus biedt aan 115 mensen permanente woon- en zorgfaciliteiten. Om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van externe financiering genereert de Boerderijcampus eigen inkomsten.

Zo is er een manege waar naast bewoners van de zorgboerderij ook mensen uit de regio gebruik van maken en is er een winkeltje waar eigen gemaakte producten worden verkocht.

In 2015 was de Boerderijcampus één van de finalisten van Nationale Business Succes Award voor het beste zorgboerderij concept van Nederland.

Trots'

'Het Koninklijk paar bekijkt de locatie, onze activiteiten met natuurlijk onze bewoners en deelnemers', schrijft Loohuis op haar facebookpagina. 'Het is voor onze kinderen, bewoners en deelnemers net zo spannend als voor ons. Iedereen is super enthousiast en wij zijn er van overtuigd dat dit een belevenis is, die niemand hen meer af pakt en waar we met zijn allen heel trots op mogen zijn!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer