Adoptie+big+verbetert+relatie+met+burger
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Adoptie big verbetert relatie met burger

Piggy’s Palace heeft een nieuwe loot aan de stam: pipAdoptie, de mogelijkheid om een big te adopteren. ‘Een manier om de relatie met de burger te verbeteren’, motiveert eigenaar Erik Stegink.

De relatie tussen boer en burger laat te wensen over, terwijl draagvlak voor het voortbestaan van de varkenshouderij juist van levensbelang is. Die overtuiging vertaalden de ondernemers achter Piggy’s Palace al in aanpassingen in hun bedrijfsvoering, huisverkoop, varkens buiten met een glijbaan en modderpoel en nu in de mogelijkheid om een big te adopteren.
Het idee komt van Uw slager Linker uit Bathmen. Tijdens een ondernemersbezoek aan Piggy’s Palace opperde hij het idee. Dat is nu handen en voeten gegeven met het account ‘pipAdoptie’ op Facebook.
Belangstellenden kunnen bij Piggy’s Palace een big adopteren die daar opgroeit. Deze adoptiebiggen vinden via slagerij Linker in Bathmen en keurslager André van de Pol in Laren hun weg naar de diepvries van ‘de boer in het klein’ alias de consument.
De andere optie is om een eigen ‘varkensbedrijf’ te registreren met maximaal 4 biggen (wettelijk maximum). Hierbij is het aan de eigenaar om te bepalen wat er met de volgroeide biggen gebeurt.
De eerste contracten zijn inmiddels afgesloten. Aantallen wil Stegink niet noemen, maar hij is verrast door de belangstelling die er is voor pipAdoptie, met name ook van burgers uit de stad. ‘Dat alleen al is winst voor de sector.’

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer