Steuntje+in+de+rug+voor+agrarisch+erfgoed+Overijssel
Nieuws
© Stichting IJsselacademie

Steuntje in de rug voor agrarisch erfgoed Overijssel

Een steuntje in de rug voor boerderijeigenaren om historische boerenerven voor de toekomst te behouden. Dat is de insteek van een nieuwe subsidieregeling die door vier boerderijenstichtingen in de provincie is opgezet.

Duizenden historische boerderijen en bijzondere bijgebouwen staan er in het Overijsselse landschap. 'Door verlies van de agrarische functie verdwijnt dit erfgoed in rap tempo', weet Ewout van der Horst van de IJsselacademie.

Stichting IJsselhoeven, Sallands erfgoed, Twentse erven en Maarkels Landschap maken zich hard voor behoud en herbestemming van deze gebouwen.

Subsidieregeling

Met steun van de IJsselacademie en Monumentenwacht hebben de boerderijenstichtingen een subsidieregeling opgezet onder de titel Beleef het boerenerf(goed)!

Boerderijeigenaren uit de hele provincie kunnen tot maximaal 40 procent van hun restauratiekosten vergoed krijgen. 'De aanmeldingstermijn loopt tot 15 november 2016. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel', geeft Van der Horst aan.

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer