Magere+omzetgroei+supermarkten
Nieuws
© Albert Heijn

Magere omzetgroei supermarkten

Supermarkten hebben in juli een omzetgroei geboekt van 0,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In juni kwam de omzetgroei nog uit op 2,7 procent.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De verkopen lagen in volume op ongeveer hetzelfde niveau als een jaar eerder, de prijzen van de boodschappen waren echter ruim 1 procent hoger. De omzet in speciaalzaken groeide in juli met 3,1 procent tegen 1,5 procent een maand eerder.

De koopdagsamenstelling had in juli een negatief effect op de omzet. Juli had in 2016 een zaterdag en zondag meer en een woensdag en donderdag minder dan in 2015. Gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen valt de omzetgroei in juli iets hoger uit.

Online

De onlineverkopen van food en non-food blijven met dubbele cijfers groeien. In juli steeg de onlineomzet met 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van de multichannelers – reguliere winkels die er een webshop naast hebben - groeide met 13 procent. Pure onlineverkopers zagen de omzet met 19 procent toenemen.

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer