Stichtse Rijnlanden verpacht grond aan boeren

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) biedt overbodige stukken grond en objecten te koop en te pacht aan. Onder meer boeren kunnen reageren.

Stichtse+Rijnlanden+verpacht+grond+aan+boeren
© Nieuwe Oogst

Het gaat om grond die het waterschap in eigendom of beheer heeft maar niet direct nodig voor de uitvoering van waterstaatkundige werken of onderhoud aan watergangen. De uitgifte van deze eigendommen is mogelijk voor agrarisch gebruik (geliberaliseerde pacht) en voor niet agrarisch gebruik.

Na inventarisatie van de belangstelling maakt HDSR in oktober en november een koppeling tussen de beschikbare gronden en de geïnteresseerden.

Afstandcriteria

Als er grond voor pacht beschikbaar komt, benadert het waterschap op basis van bepaalde criteria een agrariër om de gronden te pachten. Het gaat onder meer om afstandscriteria. HDSR wil niet te lange reisafstanden om de CO2-uitstoot beperkt te houden.

De gronden worden verpacht voor een prijs gelijk aan de regionorm, tenzij er beperkingen op het perceel aanwezig zijn. Deze beperkingen worden in mindering gebracht op de pachtnorm.

Geliberaliseerd

De grond wordt in principe voor één jaar verpacht op basis van een zogenaamde geliberaliseerde pachtovereenkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer