Interesse voor mastitismeting MastiLine

Het MastiLine systeem, waarmee vroegtijdig mastitis kan worden ontdekt, kan op veel interesse ndacht van melkrobotfabrikanten rekenen. Vijf van de zeven grote fabrikanten hebben inmiddels steun toegezegd voor de verdere ontwikkeling van dit Nederlands product.

Interesse+voor+mastitismeting+MastiLine
© Nieuwe Oogst

Dat meldt het Financieele Dagblad. MastiLine is een nieuw systeem ontwikkeld voor melkveehouders voor de vroegtijdige diagnose van subklinische mastitis. Het toestel is volledig automatisch en kan worden gebruikt in grote en kleine melkstallen, manuele en gerobotiseerde melksystemen.

In Utrecht onderzocht

Het is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Utrecht. Evert van de Werfhorst en Anna Farrenkopf van MastiLine brengen het nu op de markt.

De Noord-Nederlandse investeringsmaatschappij NOM, Doefonds Frieslân en de particuliere investeringsmaatschappij Shift Invest hebben gezamenlijk 1 miljoen euro in het bedrijf, dat inmiddels is gevestigd in Heerenveen.

Overigens hebben 5 van de 7 grote melkrobotfabrikanten ook geldt toegezegd voor de verdere ontwikkeling. Volgens Van de Werfhorst wil de één de MastiLine standaard in de robot integreren, terwijl de ander deze als optie wil aanbieden.

Cassette

Het MastiLine-systeem bestaat uit 2 componenten: een in-line bemonstering en detectie systeem, om heel eenvoudig de melkslang onder de melkklauw, en een cassette die de reagentia voor de celgetalbepaling.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer