Monsanto+bouw+in+VS+netwerk+van+sensoren
Nieuws
© Hendrik Begeman

Monsanto bouw in VS netwerk van sensoren

Monsanto bouwt in de Verenigde Staten een netwerk van sensoren in de akkerbouw. De extra informatie draagt bij aan het maken van goede beslissingen.

Het bedrijf Climate Corporation gaat een netwerk opzetten van gewas- en bodemsensoren waarmee boeren gegevens kunnen verzamelen en delen.

Zo krijgen ze een indruk van de stand van de gewassen en de bodemgezondheid op hun bedrijven. Die krijgen zo een indruk van de stand van de gewassen en de bodemgezondheid op hun bedrijf.

Techniek

Het netwerkt zorgt voor een evolutionaire stap voorwaarts voor de landbouwtechniek, zegt Mark Young van Climate Corporation.

‘Het platform gaat verder dan de overdracht van gegevens tussen boeren. Het biedt andere bedrijven mogelijkheden om makkelijker nieuwe technieken en innovaties sneller bij de boer te brengen.’

Bodemkaarten

Veris Technologies zorgt voor bodemkaarten die inzicht geven in bodemtextuur, organische stofgehalte en pH. Dit geeft boeren inzicht in de bodemvariatie binnen een perceel. Dit biedt mogelijkheden voor nauwkeuriger bodembewerking en bemesting. Daar is de winstgevendheid mee te verbeteren.

Het plan is daarnaast om verschillende soorten sensoren in het veld te plaatsten waarvan alle data geïntegreerd samen kom in het Climate FielView platform. Bijvoorbeeld nitraat en neerslag. Samen met de bodeminformatie biedt dat mogelijkheden om boeren extra inzicht te verschaffen.

Weer

 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer