Noteringen boter en vol melkpoeder schieten omhoog

De noteringen van verse boter en vol verstuivingsmelkpoeder schieten deze week omhoog. En dit is niet het enige signaal dat de melkprijs gaat stijgen. Dat blijkt uit de Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen van week 33, meldt ZuivelNL.

Voor 100 kilo verse boter moet deze week 14 euro meer worden afgerekend dan vorige week. Een grootverpakking van vier keer 25 kilo kost daardoor nu 350 euro. Ook de notering van vol verstuivingsmelkpoeder met 26 procent vet steeg met dubbel cijfers. Hier steeg de prijs met 18 euro naar 230 euro.

De noteringen van de overige zuivelproducten lopen meer in de pas met de prijsontwikkelingen in de afgelopen weken. Mager melkpoeder van extra kwaliteit plust 3 euro naar 180 euro. Mager verstuivingsmelkpoeder blijft ongewijzigd op 174 euro. Weipoeder in bulk komt deze week uit op 73 euro, een stijging van 2 euro. Alle zuivelnoteringen zijn per 100 kilo af fabriek en exclusief btw.

Zuivelveiling

De stijging van de zuivelnoteringen houdt verband met de internationale prijsontwikkeling. Terwijl het wereldwijde aanbod van zuivel afneemt houdt de vraag aan. De GlobalDairyTrade (GDT), 's werelds grootste online veiling van zuivelproducten, signaleerde dinsdag al sterke prijsstijgingen. De GDT Price Index staat daar momenteel op +12,7 procent tegen +6,6 procent bij de vorige veiling op 2 augustus.

In de markt wordt dit gezien als een sterk signaal dat de melkprijs gaat stijgen. Een volledig herstel naar een kostendekkend niveau kan echter nog wel tot volgend jaar duren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer