EZ laat het doek vallen voor Innovatie Agro en Natuur

Het ministerie van EZ stopt met het project Innovatie Agro & Natuur. Dat bestaat nog maar amper een jaar. De beslissing heeft te maken met krimpende financiële mogelijkheden van het departement.

In het najaar van 2015 werd het toenmalige InnovatieNetwerk omgevormd tot het cluster Innovatie Agro & Natuur. Doelstelling was 'het creëren van de juiste randvoorwaarden voor ondernemers zodat zij de ruimte nemen duurzaam te vernieuwen en te groeien.' Daarnaast zou er veel aandacht komen voor 'natuur, leefomgeving en het bouwen aan een toppositie in de landbouw'.

Niet meer actief

Het ministerie heeft nu bekend gemaakt dat Innovatie Agro & Natuur sinds begin juli 2016 niet meer actief is als eigenstandige eenheid. Daarmee vervalt niet de inzet van het departement voor innovaties. Dat gebeurt voortaan via drie strategische kennis- en innovatieprogramma's: natuurlijk kapitaal, duurzame productieketens en duurzaam voedsel.

Een deel van de grensverleggende vernieuwingen zal verlopen via de Topsectoren, meldt EZ. Het ministerie richt zich voortaan alleen nog op het scheppen van randvoorwaarden. Anders dan voorheen zal geen actieve rol meer worden gespeeld in projecten en in de ontwikkeling van concepten.

Krimpende middelen

In een verklaring stelt het departement dat 'sterk krimpende middelen' dwingen tot het maken van keuzes en over te gaan op een meer samenhangend beleid. De lopende verplichtingen ten aanzien van projecten die het cluster Innovatie Agro & Natuur onder handen had, zullen worden nagekomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer