Nieuw+innovatiecentrum+Avebe+in+Groningen
Nieuws
© Harry Tielman

Nieuw innovatiecentrum Avebe in Groningen

Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en projectontwikkelaar Triade hebben vrijdag besloten een nieuw innovatiecentrum bouwen op het Zernikecomplex in Groningen.

Het gaat om een volledig innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum.

Ook hebben de partners afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Start-ups

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, komt er ook ruimte voor start-ups. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen.

De nieuwe locatie biedt straks onderdak aan circa 100 Avebe medewerkers in R&D en Marketing. De verhuizing staat gepland voor eind 2017.

Kennis bundelen

Eerder dit jaar kondigde coöperatie Avebe aan, de mogelijkheden te willen onderzoeken om de bestaande laboratorium faciliteiten in Veendam en Foxhol te vestigen in Groningen.

‘Door de kennis binnen Avebe beter te bundelen én de samenwerking met een belangrijke partij als de RUG op te zoeken, kunnen we grote stappen zetten wanneer het gaat om innovatie’, aldus Ed Kraaijenzank van Avebe.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer