Flevolandse+erven+in+beeld+gebracht
Nieuws
© stichting polderlab

Flevolandse erven in beeld gebracht

Stichting Polderlab inventariseert in opdracht van Provincie Flevoland de agrarische erven in zuidelijk en oostelijk Flevoland.


Als aan vrijkomende agrarische erven geen nieuwe invulling wordt gegeven, dreigt verpaupering van het buitengebied.
Via het project Erf zoekt Kans moet zo duidelijk worden hoe groot de problematiek is en wat de beste aanpak is voor vrijkomende erven in het gebied. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed verstrekt een subsidie van 50.000 euro voor dit project.

Auto

In de afgelopen week trok Polderlab met een speciale auto door de provincie. Tijdens deze poldertour werden elke dag een aantal diepte-interviews afgenomen. Zowel op erven dichtbij de stad, met erfbewoners op kleine afstand van stedelijk gebied, als met bewoners in de meer afgelegen gebieden.

De interviews gingen over de behoeften en toekomstperspectieven van de bewoners en van de erven. Daarnaast zijn personen en partijen geïnterviewd die bezig zijn met het geven van een nieuwe invulling aan vrijkomende erven.

Website

De gesprekken worden vastgelegd op beeld en in tekst, waarna deze verhalen, plannen en perspectieven op de website van Polderlab worden geplaatst. Dit zal naar verwachting in oktober gebeuren.

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  90 %
 • Dinsdag
  5° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  6° / 3°
  50 %
Meer weer