Zuidplas wil restwarmte

Zuidplas - Glastuinbouwondernemers met een gezamenlijke oppervlakte van zo’n 100 hectare hebben zich al aangemeld bij de Warmtecoöperatie Zuidplaspolder.

De coöperatie is vorige week opgericht met het oog op een aansluiting op de toekomstige restwarmteleiding vanuit de Rotterdamse haven.
De oprichtingsakte is ondertekend door glastuinbouwondernemers Hans Koolhaas en Joop van den Nouweland. Het bestuur wordt momenteel gevormd door vijf ondernemers uit de Zuidplaspolder, allen lid van LTO Glaskracht Nederland.
Hans van den Berg, procesmanager Warmte van LTO Glaskracht Nederland, heeft de energiesituatie op alle glastuinbouwbedrijven in het betrokken deel van de Zuidplaspolder op bedrijfsniveau in kaart gebracht. Die informatie geeft een helder beeld van de huidige situatie en de verwachtingen en wensen van ondernemers met betrekking tot de toekomst.

Overleg

Op basis van deze informatie gaat de Warmtecoöperatie Zuidplaspolder de komende periode in overleg met het Warmtebedrijf Rotterdam. Doel van de warmtecoöperatie is daarbij dat het Warmtebedrijf Rotterdam vanaf 2019 voor een deel voorziet in de warmtebehoefte van de aangesloten glastuinbouwbedrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer