Schäferschinken, Shepherd Ham, Prosciutto di Pecora of gewoon Herderham. Samen met de Eindhovense vleesveredelaar Ad Reinders heeft Hans Wolters uit Echt dit gedroogde product op de markt gebracht. Het partnerschap is in 2010 ontstaan tijdens het Preuvenemint in Maastricht.
Het vlees is uitsluitend afkomstig van meerdere schapenhouders die hun dieren in de natuur laten grazen. De ham hangt tot twee jaar aan het bot, voordat het rijp is voor consumptie. Daarnaast levert Reinders worst gemaakt van schapenvlees. ‘De producten doen het goed in de horeca als gastronomische delicatesse’, weet Wolters. ‘Het mooie van de ham is de houdbaarheid, waardoor het langere tijd goed verkoopbaar is.’
Via het Uniek Bedrijfsnummer is voor de consument op internet precies te achterhalen wat de herkomst is van de ham. ‘We leven in een tijd dat de herkomst van voedsel belangrijk is en slowfood op de kaart staat’, concludeert de Limburgse schapenhouder.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
GF8501 MH
Gebruikt, € 2.500
-
Pottinger schudder 8 elements HIT910
2008, P.O.A.
-
Case IH FARMALL 55C
2012, P.O.A.
-
Vicon Fanex 903
2016, P.O.A.
Vacatures
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Weer
-
Woensdag21° / 14°80 %
-
Donderdag22° / 13°15 %
-
Vrijdag25° / 14°15 %