Schäferschinken, Shepherd Ham, Prosciutto di Pecora of gewoon Herderham. Samen met de Eindhovense vleesveredelaar Ad Reinders heeft Hans Wolters uit Echt dit gedroogde product op de markt gebracht. Het partnerschap is in 2010 ontstaan tijdens het Preuvenemint in Maastricht.
Het vlees is uitsluitend afkomstig van meerdere schapenhouders die hun dieren in de natuur laten grazen. De ham hangt tot twee jaar aan het bot, voordat het rijp is voor consumptie. Daarnaast levert Reinders worst gemaakt van schapenvlees. ‘De producten doen het goed in de horeca als gastronomische delicatesse’, weet Wolters. ‘Het mooie van de ham is de houdbaarheid, waardoor het langere tijd goed verkoopbaar is.’
Via het Uniek Bedrijfsnummer is voor de consument op internet precies te achterhalen wat de herkomst is van de ham. ‘We leven in een tijd dat de herkomst van voedsel belangrijk is en slowfood op de kaart staat’, concludeert de Limburgse schapenhouder.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere - 6155R AP
2022, P.O.A.
-
Stihl Zitmaaier / tuintrekker RT4082 (BV) #27437
Gebruikt, € 2.625
-
Iseki SXG15H
2009, P.O.A.
-
Vicon Schudder FANEX 1564 C QUICK SET (BS) #25969
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Redacteur Regio Midden-Nederland
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Redacteur Veehouderij
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Sales Adviseur - Melkveehouderij en Gemengd Bedrijf
VOSSEN LABORATORIES Int. B.V. - NL
(Junior) toezichthouder Milieu Glastuinbouw
omgevingsdienst Haaglanden - Den Haag
Grondwerker / Vakman Infra
Boskalis - NL
Weer
-
Vrijdag14° / 7°70 %
-
Zaterdag15° / 7°70 %
-
Zondag15° / 5°20 %