AR verbouwt mengvoerfabrieken

AgruniekRijnvallei (AR) is volop bezig met de verbouw van haar mengvoerfabrieken. Hierdoor wordt het voer nog beter vermalen, ook is voortaan vloeistofdosering mogelijk.

Onlangs heeft een ombouwoperatie plaatsgevonden in de fabrieken in Lienden en Didam. In deze fabrieken zijn nieuwe frequentie gestuurde hamermolens geplaatst. Een hamermolen maalt de grondstoffen. De kwaliteit van de vermaling wordt bepaald door het ontwerp van de molen, het toerental en de gebruikte zeven.

Door gebruik te maken van hamermolens met de modernste techniek, verbetert de kwaliteit van de vermaling. Dit is gunstig voor zowel de deeltjesgrootteverdeling in het voer (technische resultaten), als voor het persproces (brokkwaliteit).

Vloeistofdosering

Verder worden op alle locaties van AR de mogelijkheden voor vloeistofdosering uitgebreid. Door hiermee meer grondstoffen in te zetten, zijn de voeders beter te optimaliseren.

De verbouwingen vinden plaats in het kader van Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer van Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken.

Zuiver Voer volgens AgruniekRijnvallei is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer