Boer tevredener over mengvoerleverancier

Nederlandse veehouders waren in 2015 meer tevreden over hun mengvoerleverancier dan het jaar ervoor. Melkveehouders zijn het meest tevreden, meldt AgriDirect.

Boer+tevredener+over+mengvoerleverancier
© Nieuwe Oogst

In de Nederlandse melkveesector bevinden zich de minste (deels) ontevreden veehouders (1,9 procent) en de meeste zeer tevreden veehouders (28,3 procent).

In verhouding zijn de melkveehouders met zeventig tot honderd koeien het minst ontevreden van alle veehouders (1,8 procent).

Pluimveehouders

Onder de Nederlandse pluimveehouders daalt de totale ontevredenheid naar 3,5 procent. De ontevredenheid van alle veehouders is het grootst in de leghennensector (4,3 procent).

Daartegenover staat het percentage zeer tevreden mengvoerklanten, dat in de pluimveesector stijgt naar 22,8 procent.

Varkenshouders

Van de varkenshouders in Nederland zegt 2,7 procent niet (geheel) tevreden te zijn met hun mengvoerleverancier. Dat is een daling ten opzichte van de meting in 2014 (4,8 procent).

In de varkenssector bevindt zich 20,6 procent klanten die zeer tevreden zijn over hun mengvoerleverancier.

Overstappers

Ondanks dat de tevredenheid over de mengvoerleverancier onder de Nederlandse veehouders is gegroeid, blijft er sprake van overstappers in de mengvoerbranche.

14,4 procent van de pluimveehouders, 12 procent van de varkenshouders en 7,4 procent van de melkveehouders besloten in het afgelopen jaar de overstap naar een andere mengvoerleverancier te maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer