Miljonair+Koolen+begint+klein+in+Wichmond
Nieuws
© Jan Van Den Brink Fotografie

Miljonair Koolen begint klein in Wichmond

Kees Koolen, eigenaar van Dutch Dairy Genetics, wil in Wichmond beginnen met zeventig koeien en twintig fokstieren. Dat schrijft De Gelderlander.

Met deze omvang is het een reguliere melkveehouderij en zou de boerderij binnen het huidige bestemmingsplan vallen.

De rechter bepaalde eind vorig jaar dat de plannen van Koolen voor fase één van de boerderij onder intensieve veehouderij vallen en dus in strijd zijn met het bestemmingsplan Hierop heeft de ondernemer besloten het plan aan te passen.

Kalveren

Volgens zijn adviseur Marcel Schiphorst heeft Koolen vorig jaar al veel kalveren gekocht die elders in Nederland in een stal staan. 'Als ze straks in Wichmond worden geplaatst, zijn het al melkkoeien. Ook komt er keurig netjes een melkrobot in de stal te staan. We voldoen dan aan alle voorwaarden voor een melkveestal.'

De adviseur zegt dat de verdere plannen niet worden gewijzigd. Koolen zal dus in drie fases toewerken naar een stal met 650 stuks fok- en melkvee.

Brazilië

Ook worden er embryo's gewonnen voor een project in Brazilië. 'Tegenstanders denken dat wij in Wichmond vrachtwagens vol met embryo's gaan leveren voor Brazilië, maar het gaat jaarlijks om een beperkt aantal.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer