Geen+oplossing+rioolheffing+Lelystad
Nieuws
© Wikipedia

Geen oplossing rioolheffing Lelystad

CDA en VVD in de gemeenteraad van Lelystad hebben nog geen oplossing voor het uitzonderen op de rioolheffing van boeren die hun afvalwater zelf zuiveren met een IBA.

Tot nu toe krijgen deze bedrijven nog gewoon een aanslag voor de gemeentelijke zuiveringsheffing terwijl ze niets lozen.

CDA en VVD zijn het daar niet mee eens en kondigden vorig jaar aan dat eind dit jaar de scheve situatie eindelijk eens moet zijn rechtgezet.

Afspraken

In 2009 zijn daar afspraken over gemaakt toen de agrarische bedrijven aangaven een IBA te willen installeren. Dat scheelde de gemeente indertijd een hoop geld.

Zowel CDA als VVD-woordvoerders geven nu aan dat de oplossing nog niet is gevonden. 'Het ligt erg complex. Voor ons is het niet nodig dat deze bedrijven aan iets meebetalen waar ze geen gebruik van maken. Maar naar de letter van de wet kan het niet', waarschuwt Wim Bussink van de CDA-fractie.

Verschuiven

Ook zijn collega Evert Marseille van de VVD hoopt nog steeds op een oplossing. 'Maar we willen de problemen niet verschuiven naar anderen. Het beste systeem is bij ons dan ook nog niet in beeld. In de OZB-wet zit in ieder geval geen ruimte.'

Laatste mogelijkheid is volgens Marseille om bij andere gemeenten na te gaan hoe zij hier mee omgaan. 'We trekken ons niet terug, maar we willen geen schijnoplossing creëren.'

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer