Geen+rioolbelasting+Fryske+Marren
Nieuws
© NVT

Geen rioolbelasting Fryske Marren

Veel boeren in gemeente Fryske Marren die eerder een brief kregen over de rioolaanslag, hoeven toch geen belasting te betalen. De gemeente heeft vorige week de agrarische ondernemers hierover een brief gestuurd.

In augustus gaf Fryske Marren nog aan dat boeren wel werden aangeslagen voor het opvangen en verwerken van het hemelwater. Volgens afdelingsvoorzitter Trinus Dijkstra zat de gemeente krap bij kas en hoopte ze hiermee meer inkomsten te genereren.

Na actie van onder andere LTO Noord Lemsterland, maar ook burgers stelde de gemeente een onderzoek in. 'De gemeente is geschrokken van de commotie die we hebben gemaakt', stelt Dijkstra.

Achthonderd adressen

In totaal werd de brief naar achthonderd adressen gestuurd. Ruim de helft hiervan hoeft de aanslag van 50 euro per jaar niet te betalen. De heffingsambtenaar van de gemeente biedt excuses aan.

'Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor de brief die u eind augustus heeft ontvangen over de aanslag rioolheffing. Vooral nu blijkt dat er geen grondslag is voor een aanslag rioolheffing voor uw pand. De brief heeft nu misschien onnodig vragen opgeroepen.'

Alleen boeren die nog direct lozen op gemeentelijk water krijgen nu een heffing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer