Agrifirm op overnamepad in Uruguay

Agrifirm neemt in Uruguay veevoederproducent Solapa over. Het bedrijf komt te vallen onder de specialiteitendivisie Nuscience.

Agrifirm+op+overnamepad+in+Uruguay
© Agrifirm

Voor Agrifirm betekent de overname een vergroting van het marktaandeel in de Latijns-Amerikaanse groeimarkt.

Solopa S.A., bekend onder de commerciële naam Nutral, is in Uruguay marktleider in premixen en andere nutritionele producten voor melk- en vleesvee. Het bedrijf sluit aan bij de activiteiten van Nuscience dat al vier productielocaties heeft in Brazilië.

Strategie

De overname van Nutral is in lijn met die strategie die is gericht op haar kernactiviteiten mengvoer, akker- en tuinbouw, co-producten en specialiteiten, zegt Ton Loman, ceo van Agrifirm Group.

'Met deze overname kunnen we onze strategie verder uitvoeren in Latijns-Amerika, in een voor ons belangrijk gebied met hoge dierdichtheden. Het draagt bij aan een verdere internationalisering van ons bedrijf. De specialiteiten-divisie Nuscience levert een belangrijke bijdrage aan de omzet en de winstgevendheid in deze groeimarkten.'

Kalvermelk

Johan De Schepper, divisiedirecteur van Nuscience, noemt Uruguay één van de meest stabiele en welvarende landen in Zuid-Amerika. 'De economie wordt er gedomineerd door agrarische export. Met deze overname kunnen we een solide aanbod van kalvermelk toevoegen aan ons productportfolio.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer