Waterbergingen+Delfland+weer+bijna+leeg
Nieuws
© Hoogheemraadschap Delfland

Waterbergingen Delfland weer bijna leeg

De drie calamiteitenbergingen die Hoogheemraadschap Delfland donderdag heeft ingezet om overstromingen te voorkomen, hebben hun dienst bewezen en worden momenteel weer geleegd.

Deze waterbergingen worden momenteel weer leeggepompt. Het gaat om de bergingen Wollebrand in Honselersdijk, de Woudse Polder in Den Hoorn en de Bergboezem in Berkel en Rodenrijs.

Het water in de poldersloten en boezemkanalen komt weer op normale hoogte. Er zat in totaal 682 miljoen liter water in de bergingen. Er viel donderdag in korte tijd circa 60 millimeter neerslag in het beheergebied van Delfland.

Complimenten

Voorzitter Jos van der Knaap van LTO Glaskracht Westland spreekt zijn complimenten uit voor de maatregelen van Delfland wegens de extreme neerslag. Overstromingen van kassen als in het verleden zijn zo voorkomen.

'Het waterschap is gaan preventief voorbemalen en heeft tijdig de bergingen ingezet. Er zijn forse stappen gemaakt in calamiteitenberging in Delfland.'

Mobiele pompen

Delfland heeft de mobiele pompen weggehaald en een deel ervan gebruikt om de waterbergingen leeg te pompen. Het zal nog enige tijd duren voor deze weer droog zijn.

De maatregelen hebben goed gewerkt stelt Delfland. Zo heeft het uitbreiden van de Bergboezem Berkel al voor de officiële oplevering zijn nut bewezen.

Bergboezem

Er is 5,6 miljoen euro geïnvesteerd in herinrichting van deze polder, die van oudsher al een waterberging was.

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer