Zuid-Holland zet natuur in de etalage

Provincie Zuid-Holland heeft in de regio's rond Delft en Spijkenisse vijf natuurgebieden te koop gezet. Het gaat om drie weidevogelgebieden in Midden-Delfland, de Berkelse Zweth in Pijnacker-Nootdorp en de Wolvenpolder in Nissewaard.

Zuid%2DHolland+zet+natuur+in+de+etalage
© provincie Zuid-Holland

De provincie heeft vele honderden hectaren natuurgrond in eigendom en wil deze overdragen aan gekwalificeerde natuurbeheerders. De verkoop gaat via een openbare procedure.

Niet alleen terreinbeherende organisaties kunnen dus meebieden, maar ook agrarische ondernemers. Vorig jaar zijn op deze wijze twee natuurgebieden in Alphen aan den Rijn en Ouddorp verkocht aan lokale melkveehouders.

Alblasserwaard

De biedingen worden beoordeeld op prijs en kwaliteit, waarbij kwaliteit het zwaarste weegt. Aspirant-kopers wordt bijvoorbeeld gevraagd hoe ze het beheer denken aan te pakken en welke ideeën ze hebben voor recreatief gebruik en eventuele extra natuurinrichting.

Gegadigden kunnen nadere informatie inzien en tot 12 juni een bod uitbrengen. Met de winnende bieder wordt dan een koopovereenkomst getekend. De planning is om de verkoop in juli af te ronden.

Alblasserwaard

Na de zomer gaat een volgende reeks provinciale natuurgebieden in de verkoop, dit zijn zeven terreinen in de Alblasserwaard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer