Eerste+belevingsdag+KI+Samen+succes
Nieuws
© nieuwe oogst

Eerste belevingsdag KI Samen succes

De eerste van twee belevingsdagen bij KI Samen en Melkveebedrijf Grashoek in Grashoek is vrijdag vooralsnog goed verlopen. Heel wat mensen wisten vrijdag deze bedrijven te vinden. Zaterdag is de tweede dag.

KI Samen organiseerde dit evenement omdat normaal gesproken dit weekend de NRM zou zijn. Die is, onder meer vanwege het EK voor koeien in Colmar vorige week verplaatst naar september volgend jaar. KI Samen sprong direct in het gat in de agenda dat hierdoor bij velen ontstond.

Tot vanochtend regende het veel in Noord-Limburg, zodat op het laatste moment een nieuwe parkeerplaats werd aangelegd. Die werd goed gevonden. In de 'voorverkoop' zijn al meer dan 4500 gratis toegangskaarten voor deze dagen verstrekt.

Tijdens de belevingsdagen is er een open dag van het melkveebedrijf te zien. Hier worden de koeien drie keer daags gemolken.

Verder toonde KI Samen een aantal imponerende dochtergroepen en stonden er een heel wat bedrijven met elk een stand.

Stierenparade

Een van de hoogtepunten van deze dag was de stierenparade, waarbij de bezoekers een aantal stieren in levende lijve mochten bezichtigen. Normaal gesproken zijn die enkel op foto te zien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  11° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  70 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer