Vijf Nederlandse vrouwen in race COPA-prijs

Vijf Nederlandse onderneemsters dingen mee naar de Innovation Prize for Women Farmers 2016. Hun nominatie is deze week bekend gemaakt.

De prijs voor vernieuwende agrarische onderneemsters wordt elke twee jaar toegekend door het Women's Committee van de Europese boerenorganisatie COPA. Vanuit Nederland heeft LTO Vrouw en Bedrijf kandidaten voorgedragen.

Het resulteerde in de nominatie van vijf onderneemsters, afkomstig uit het hele land. Uit Limburg is Corine Fleuren van fruitbomenkwekerij Fleuren in Baarlo in de race. Zij brengt de MiniTree, een klein appelboompje voor in de tuin, een eigen en innovatieve wijze als totaalconcept naar de consument.

Zorgboerderij

Twee kandidaten komen uit Brabant. Het zijn Hellen Jungeburth-van Rooij uit Drunen en Jeannette van de Ven uit Oirschot. Jungeburth runt een zorgboerderij voor demente ouderen. Van de Ven heeft een melkgeitenbedrijf, De 4 Vennekeshoeve. Zij is aangesloten bij Klasseboeren. zet zich in voor de verwaarding van geitenbokjes en is actief LTO-bestuurder.

Uit Noord-Holland maakt Nicoline Vaalburg uit Zuidschermer kans op de prijs. Zij is actief bezig met precisielandbouw en ontwikkelt nieuwe producten met knolselderij als grondstof.

Hippekoeien

De vijfde kandidaat is Karolien Hupkes uit het Gelderse Didam. Onder de naam Hippekoeien organiseert zij rondleidingen en andere activiteiten om burgers kennis te laten maken met de melkveehouderij. Ook schreef ze het kinderboek Hip de Koe over het leven van een koe op een modern melkveehouderij bedrijf.

Op 12 oktober wordt in Brussel de winnaar bekend gemaakt. LTO Vrouw en Bedrijf hoopt dat Nederland daarbij, net als twee jaar geleden, in de prijzen zal vallen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer