Tuinbouwtoelevering investeert in Mexico

Tuinbouwtoeleveringsbedrijven en de Nederlandse overheid investeren bijna 1,3 miljoen euro in de Mexicaanse tuinbouw.

Tuinbouwtoelevering+investeert+in+Mexico
© Horticultural connection

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en zeven Nederlandse toeleveranciers van de tuinbouwsector hebben hiervoor een convenant ondertekend.

Horticultural Connection

De publiek-private samenwerking gaat door het leven onder de naam Horticultural Connection.

Horticultural Connection heeft als belangrijkste doel om de export van Nederlandse technologie, plantaardig materiaal (zaden en pootgoed) en kennis voor de duurzame productie van groente-, fruit- en siergewassen in Mexico te verhogen.

Breed pakket

Gezamenlijk hebben de bedrijven die deel uitmaken van Horticultural Connection alles in huis wat een Mexicaanse teler nodig heeft voor een optimale groente-, fruit- en sierteelt.

Elk bedrijf brengt kennis in op het gebied van jonge planten, kas- en klimaatsystemen, klimaatbeheersing en irrigatie, werktuigbouw, steenwol, potgrond en kokosproducten, thermische en schaduwschermen, teeltvloeren en recirculatiesystemen, potten, containers en traysystemen en logistiek, distributie, marketing en verkoop.

Betrokken bedrijven

De betrokken bedrijven zijn Grow Group, Saint-Gobain Cultilene, Flier Systems, Hoogendoorn Growth Management, Van der Knaap Group of Companies (Forteco), Global Green Team en VB Climate.

De bedrijven hebben al de eerste stap gezet door zich te organiseren en door het opzetten van een lokaal businesscentrum in Mexico.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer