Mest+van+MACE+mogelijk+in+Oss
Nieuws
© Erik van der Burgt

Mest van MACE mogelijk in Oss

OOC Terminals neemt mogelijk de mestverwerking op zich voor MACE. Provincie Noord-Brabant en gemeente Oss hebben deze partijen aangemoedigd samen te werken.

MACE is een coöperatie van boeren die samen hun mest willen verwerken en daarbij een locatie in Landhorst voor ogen hebben. OOC Terminals heeft nu ook hiervoor een vergunning in Oss aangevraagd.

De provincie wil dat grootschalige mestverwerking bij voorkeur op bedrijventerreinen terechtkomt in plaats van in het buitengebied. Als de vergunning voor OOC Terminals definitief is afgegeven, gaan de plannen van MACE in Landhorst niet door, meldt de provincie. Dit hebben alle betrokken partijen met elkaar afgesproken.

Onrust

Sinds haar aantreden als gedeputeerde Agrarische ontwikkeling is Anne-Marie Spierings in gesprek met alle betrokkenen. Ze raakte steeds meer overtuigd dat de grootschalige mestverwerker niet thuishoort in Landhorst, mede vanwege grote maatschappelijke onrust.

Bij een zoektocht naar een alternatief kwam OOC Terminals als beste optie uit de bus. Spierings: 'We moeten in Noord-Brabant de mestverwerking goed regelen. Een verwerker op industriële schaal in het buitengebied past daar niet bij in mijn ogen.'

Op- en overslag

OOC Terminals heeft zich gespecialiseerd in de op- en overslag en multimodale logistiek van mineralen en voedselgrondstoffen. De terminal is goed ontsloten voor verkeer over water, weg en spoor en is ingericht voor bedrijven van een zwaardere milieucategorie.

OOC Terminals wil de akkerbouw en de veeteelt duurzaam en circulair verbinden. Eric Nooijen, eigenaar OOC Terminals: 'Door meststoffen op een technisch, maatschappelijk en economisch verantwoorde manier naar de akkerbouwgebieden van Europa te brengen, sluiten we kringlopen.'

Besluit

De provincie neemt binnenkort een besluit over de ontwerpbeschikking voor de mestverwerking van OOC Terminals. Spierings: 'De provincie en de gemeente Oss staan achter dit initiatief in Oss.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer