Bestuurders bezoeken Bommelerwaard

Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) is tevreden over de resultaten die tot nu toe zijn behaald. De resultaten werden woensdag tijdens een werkbezoek aan bestuurders getoond.

Bestuurders+bezoeken+Bommelerwaard
© PHTB

Het bezoek stond in het teken van ondernemerschap van de tuinbouwsector in de Bommelerwaard. De bestuurders bezochten daarom kweker Lies van Wijk op zijn bedrijf Chrywijk in Brakel.

In de vijf jaar dat de herstructurering nu loopt, is er is bijna 55 hectare kassen gesloopt en 28,5 hectare gebouwd in de Bommelerwaard.

Daarnaast zijn vergunningen verleend voor drie bedrijven om nieuw te bouwen, goed voor bijna 18 hectare. Ook richt de herstructurering zich op groen en wegen en de landschappelijke inpassing van tuinbouw.

Teleurgesteld

Tuinders in de regio zijn teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State over het provinciaal inpassingsplan (PIP) Bommelerwaard. Tegen het inpassingsplan waren 28 bezwaarschriften binnengekomen.

Een deel daarvan was afkomstig van tuinders die in hun uitbreidingsmogelijkheden worden beperkt.

Beleidsregels

Voorzitter Henk Kolbach van Tuinbouwplatform Bommelerwaard is vooral teleurgesteld dat de systematiek van bestemmen via beleidsregels is gehandhaafd.

'Dat betekent dat voor iedere uitbreiding een procedure moet worden doorlopen, mogelijk tot aan de Raad van State toe. Dat gaat tijd en geld kosten. Het is een slechte manier van ruimtelijke ordening bedrijven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer