Noord-Holland zoekt boeren voor pacht

Provincie Noord-Holland heeft een groot aantal agrarische percelen in eigendom. De provincie wil de percelen die niet direct nodig zijn, voor het jaar 2017 in pacht uitgeven aan belangstellenden met het hoofdberoep in de landbouw.

Noord%2DHolland+zoekt+boeren+voor+pacht
© Mike Schellart

De pachtperiode loopt van 1 november 2016 tot 31 oktober 2017 en wordt afgesloten voor een periode van één tot maximaal vier jaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van de grond.

Met ingang van het pachtseizoen 2017 zal provincie Noord-Holland daar waar mogelijk al haar agrarische gronden inzetten om doelen op het terrein van natuur, duurzame landbouw en biodiversiteit te realiseren.

Voorwaarden

De provincie neemt daarom in alle geliberaliseerde pachtcontracten extra voorwaarden op. Binnen het Natuurnetwerk Nederland (NNN) gelden de voorwaarden dat uitsluitend wordt verpacht als grasland, waarop bemesting niet is toegestaan en niet eerder dan 15 juni mag worden gemaaid.

Daarmee wordt de gewenste verschraling van deze toekomstige natuur in gang gezet en zijn de weidevogels tijdens het broedseizoen beschermd.

3 meter

Buiten het NNN zet de provincie ook in op het verbeteren van de biodiversiteit en het bevorderen van duurzame landbouw. Daarom geldt dat voor alle gronden een strook van 3 meter boven op de teeltvrije zone niet mag worden bemest.

Voor bouwland, bollengrond en tuingrond geldt de voorwaarde dat de pachter verplicht is een strook van ten minste 3 meter in te zaaien met een inheems bloemrijk kruidenmengsel.

Pachtuitgifte

Belangstellenden voor deze pachtuitgifte kunnen zich vanaf 1 juni tot 1 juli 2016 via een belangstellingsregistratie aanmelden via de website van provincie Noord-Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer