Boeren mogen bieden op beheer Groenzoom

Het nieuw ontwikkelde natuur- en recreatiegebied De Groenzoom tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs wordt deze maand in losse percelen in pacht uitgegeven. Lokale veehouders krijgen de mogelijkheid percelen te weiden en maaien.

Boeren+mogen+bieden+op+beheer+Groenzoom
© pachtbank.nl

De Beheercombinatie De Groenzoom biedt in opdracht van de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland in totaal 23 percelen van 1 tot 18 hectare groot ter pacht aan.

Het gaat om veertien percelen van beheertype 'kruiden- en faunarijk grasland', zes percelen beheertype 'weidevogelgrasland' en drie percelen 'bloemrijke dijk', waar alleen schapenbegrazing mogelijk is.

Beweiding

Volgens de verpachter bestaan de percelenobjecten op dit moment uit relatief veel Engels raaigras. Door intensievere beweiding moet dit percentage worden teruggebracht en de ontwikkeling van kruiden gestimuleerd.

Pachtperiode

Op www.pachtbank.nl is meer informatie te vinden over de verpachting. De inschrijving voor de pachtuitgifte sluit op 25 april. De percelen worden aangeboden aan de hoogste bieder.

De eerste pachtperiode loopt van 1 mei tot en met 31 december 2016. Daarna kan deze verlengd worden met maximaal zes perioden van een jaar.

Groenblauwe slinger

De Groenzoom vormt onderdeel van de Groenblauwe Slinger, een recreatieve verbinding tussen Midden-Delfland en het Groene Hart. LTO Noord wilde de inrichting van het gehele gebied met een coöperatie van lokale boeren op zich nemen, maar kreeg deze taak niet gegund.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer