Aerius+uit+de+lucht+tot+14+mei
Nieuws
© Koen van Wijk

Aerius uit de lucht tot 14 mei

Het Aerius-register is tot en met 13 mei offline. In deze periode kunnen er geen meldingen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) worden gedaan. Op 17 mei is de nieuwe versie van Aerius gereed.

Dat meldt BIJ12, de organisatie die provincies steunt op het gebied van natuur en landelijk gebied. De PAS is sinds 1 juli van kracht.

De aanpassing houdt onder andere een conversie van de huidige inhoud van Register naar de nieuwe Register tabelstructuur in. Dit heeft geen gevolgen voor de omvang van de depositie- en ontwikkelingsruimte.

Vergunningaanvragen

Om de release zo zorgvuldig mogelijk uit te kunnen voeren, is de database voor meldingen een paar dagen offline. In deze periode is het wel mogelijk om te rekenen met Aerius Calculator en om vergunningaanvragen indienen.

Op 17 mei is alles gereed en komen ook nieuwe versies van Aerius Calculator, Connect, Register en Monitor beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer