LTO wil regie provincie in Eemvallei

LTO Noord Zuidelijk Flevoland roept het provinciebestuur op de regie te nemen bij de de uitvoering van het project Nieuwe Natuur in het gebied Eemvallei.

Uit gesprekken van de landbouworganisatie met uitvoerder Staatsbosbeheer van het natuurproject blijkt dat de terreinbeheerder de benodigde grondverwerving overlaat aan de provincie.

Onduidelijkheid

Hiermee blijft de onduidelijkheid voor de boeren in het gebied aanhouden, waarschuwt afdelingsvoorzitter Jan Teunis Boon in een brief aan het provinciebestuur.

Juist die dreigende grondverwerving zorgde de afgelopen jaren voor veel onrust onder de betrokken boeren. De onzekerheid remt de bedrijfsontwikkeling.

Gebiedsproces

Volgens Boon moet een integraal gebiedsproces er voor zorgen dat ook de landbouwbelangen goed worden meegewogen als het gebied op de schop gaat.

In het gebied tussen Zeewolde en Almere moet in totaal zo'n 800 hectare nieuwe natuur komen, deels in combinatie met stadslandbouw. Inpassing maakt volgens LTO Noord alleen kans van slagen als die wordt gekoppeld aan een integrale vrijwillige kavelruil. 'Een uitruil van gronden biedt kansen om functies daar te plaatsen waar ze gewenst zijn.'

• Lees meer hierover in Nieuwe Oogst van komende zaterdag, editie Noord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer