Beheerplannen voor Drentse Naturagebieden

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de ontwerpbeheerplannen voor de Natura 2000-gebieden Mantingerbos, Mantingerzand en Dwingelderveld vastgesteld.

Deze plannen bieden duidelijkheid over het huidige gebruik, de te nemen maatregelen en zijn een afwegingskader voor nieuwe ontwikkelingen. Een beheerplan heeft een geldigheid van zes jaar, waarna het wordt herzien.

Van 29 april tot en met 9 juni liggen de plannen ter inzage en kan een zienswijze worden ingediend. Op basis van deze zienswijzen kunnen de plannen nog worden aangepast.

Beuken

Het Mantingerbos is ongeveer 47 hectare groot en aangewezen vanwege het habitattype, beuken-eikenbossen met hulst. Het Mantingerzand is 780 hectare groot en vooral aangewezen vanwege de mooie heidelandschappen en jeneverbesstruwelen.

Heide

Het Dwingelderveld is 3.770 hectare groot en vooral aangewezen als Natura 2000-gebied vanwege de mooie voorbeelden van vennen, heideveentjes en jeneverbesstruwelen. Bovendien is het gebied bekend omdat hier de grootste oppervlakte natte heide van West-Europa voorkomt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer