Steun voor veebedrijven Groningen

Provincie Groningen gaat intensieve veehouderijbedrijven die verduurzamen financieel tegemoetkomen met POP 3-gelden. Dat geeft gedeputeerde Henk Staghouwer aan.


Hoeveel de provincie hiervoor beschikbaar stelt, wil hij nog niet kwijt.
De provincie maakt samen met LTO Noord Groningen de komende drie jaar een stappenplan voor verduurzaming van de veehouderij.

Onderzocht wordt welke duurzaamheidconcepten, zoals het Beter Leven-keurmerk en de Kip van Morgen, een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de sector.

Stevige kritiek

De provincie komt hiermee na stevige kritiek van LTO Noord op de concept-omgevingsvisie. Via deze verordening wilde de provincie de sector volledig op slot zetten.

Het plan voor verduurzaming is een mooie oplossing, stelt Staghouwer die eerder nog aangaf dat er deze collegeperiode geen ruimte was voor uitbreiding van de sector.

'Met het eenzijdig op slot zetten stop je ook de duurzaamheidsontwikkeling die al gaande is. Hierover hebben wij in het college discussie gevoerd. Wij vinden dat wij een gebaar naar de sector moeten maken om deze verduurzaamheidsslag een kans te geven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer