Greenpeace wil steun supermarkt bij middelen

Greenpeace vraagt supermarkten een bijdrage om gewasbeschermingsmiddelen die volgens de milieuorganisatie schadelijk zijn voor bijen uit het winkelschap te bannen.

Vandaag publiceert Greenpeace het rapport 'Bijensterfte in het schap' en start daarmee de campagne die vooral gericht is op Albert Heijn, Jumbo en Lidl.

Greenpeace noemt het hoog tijd dat supermarkten zich meer inzetten om bijvriendelijke en duurzame landbouw in Nederland te bevorderen. Verder pleit de organisatie voor een groter aandeel van het aanbod aan biologische producten in de winkelschappen.

Middelen weren

In een reactie zegt woordvoerder Herman van Bekkem dat supermarkten een verantwoording hebben om middelen te weren die volgens Greenpeace schade toebrengen aan bestuivers, biodiversiteit en milieu.

'Innovatieve boeren tonen in de praktijk aan dat duurzame landbouw goed mogelijk is. Zij moeten daarvoor eerlijk worden beloond. Het zou supermarkten sieren als ze deze boeren zouden ondersteunen', stelt Van Bekkem.

Contraproductief

'De actie bijensterfte van Greenpeace werkt contraproductief waar het gaat om een verdere verduurzaming van de land- en tuinbouw. Bovendien is het zeer de vraag in hoeverre de bij, en biodiversiteit in het algemeen, ermee gebaat is.'

Dit zegt Joris Baecke, portefeuillehouder LTO Plantgezondheid, in een reactie op de actie van Greenpeace richting supermarkten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer