Ziekenhuizen versoepelen MRSA-beleid

Het Bernhoven ziekenhuis in Uden en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch versoepelen hun beleid voor patiënten die de veegerelateerde MRSA-bacterie bij zich dragen. Die patiënten hoeven niet meer in strikte isolatie te worden verpleegd.

Ook het bezoek aan de polikliniek verloopt vriendelijker. Dat betekent bijvoorbeeld dat een patiënt met MRSA niet per se aan het einde van een dag hoeft te worden ingepland voor een polikliniekbezoek. De twee ziekenhuizen maakten dat begin april bekend.

Stigmatiserend

Het beleid tot dan toe was om patiënten, die met de veegerelateerde MRSA-bacterie waren besmet, in strikte isolatie te verplegen. Een maatregel die niet erg patiëntvriendelijk was en bovendien als stigmatiserend werd ervaren.

Uit onderzoek is gebleken dat de veegerelateerde MRSA-bacterie veel minder snel van mens tot mens wordt overgedragen dan bij andere MRSA-typen het geval is. Daaruit concluderen de beide ziekenhuizen dat het versoepelde MRSA-beleid vaste regel kan worden.

Bezoek ontvangen

De verpleging draagt bij het versoepelde beleid nog wel schort en handschoenen uit oogpunt van hygiëne. Maar de patiënt wordt veel minder streng afgezonderd en mag ook gewoon bezoek ontvangen.

Beide ziekenhuizen blijven bij een opname of bezoek aan de poli wel vragen of iemand beroepsmatig met varkens, mestkalveren of vleeskuikens in aanraking komt of in een buitenlands ziekenhuis opgenomen is geweest.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer