LTO haakt in op zonneakker Eemnes

LTO Noord Eemland heeft het standpunt van LTO over vestiging van zonneakkers toegelicht aan wethouder Niels Rood van gemeente Eemnes.

LTO+haakt+in+op+zonneakker+Eemnes
© DEcAB

Eemnes wil het bestemmingsplan aanpassen om aanleg van een zonneakker mogelijk te maken op landbouwgrond langs de autoweg A1. 'Eerst moeten de boerendaken worden vol gelegd, voordat we daar landbouwgrond voor aanwenden', zegt afdelingsvoorzitter Stef Huijgen. Hij stelt vast dat dit nog lang niet het geval is.

'Agrariërs in Eemnes willen zeker meewerken aan installatie van zonnepanelen op boerendaken. Alleen moet dan wel het elektriciteitsnetwerk worden aangepast, want dat is er nu niet op berekend.'

Onderzoek

Wethouder Niels Rood van Eemnes heeft nader onderzoek toegezegd naar de mogelijkheden voor meer duurzame opwekking van elektriciteit in het buitengebied.

Melkveehouder Pieter Seldenrijk heeft een intentieovereenkomst gesloten voor de installatie van 13.000 panelen op een van zijn percelen tussen de Eikenlaan en de Wakkerendijk.

Omwonenden

Het concept-bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage. Omwonenden van de locatie hebben inmiddels ook al kritiek geuit. Naast de aantasting van hun uitzicht zijn ze bang voor extra geluidsoverlast omdat de installatie langs de snelweg als een klankkast kan werken. Ook dit wordt onderzocht door gemeente Eemnes.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer