IPC+Agrifood+subsidie+voor+innovaties
Nieuws
© Nieuwe Oogst

IPC Agrifood subsidie voor innovaties

Zeventien ondernemers, waarvan de helft uit Noord-Brabant, hebben 421.000 euro aan subsidie binnengehaald door mee te doen aan de IPC Agrifood van ZLTO, Stichting Innovatiehuis en OndernemersLift+. De ondernemers gebruiken de subsidie voor hun innovatieprojecten.

Door samen te werken kunnen ondernemers gebruikmaken van de landelijke regeling Innovatie Prestatie Contracten (IPC), waarmee ze in aanmerking komen voor een vergoeding van 35 procent van hun kosten. Ze kunnen gebruikmaken van elkaars sterktes en deskundigheid en ontwikkelen samen nieuwe producten.

Drempelverlagend

ZLTO en OndernemersLift+ organiseerden de samenwerking tussen de ondernemers en vroegen voor hen de subsidie aan. De bedrijven willen op verschillende manieren inspelen op actuele ontwikkelingen, zoals een toekomstbestendige varkenshouderij, duurzame onkruidbestrijding boomteelt en nieuwe productontwikkeling insectenteelt.

OndernemersLift+ is enthousiast. 'Met dit subsidiebedrag verlagen we voor ondernemers de drempel om te innoveren', zegt Huub Dormans, directeur van OndernemersLift+.

Vernieuwend boeren

Elies Lemkes-Straver, algemeen directeur van ZLTO, vult aan: 'Zo zie je maar weer dat samenwerking loont. Ondernemers delen de kosten en verdubbelen de kansen. Dat is samen vernieuwend boeren.'

Als het aan ZLTO en OndernemersLift+ ligt, gaan veel meer ondernemers in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland gebruikmaken van deze subsidieregeling. Het aardige van de aanpak is dat ZLTO en OndernemersLift+, samen met Stichting Innovatiehuis, de hele voorbereiding en het papierwerk doen voor de mkb-ondernemers.

Weer

 • Dinsdag
  6° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  30 %
Meer weer