Oval+wil+energieneutrale+tuinbouw+in+Alton
Nieuws
© Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Oval wil energieneutrale tuinbouw in Alton

Ondernemersvereniging Alton (Oval) heeft woensdag haar toekomstvisie aangeboden aan provincie Noord-Holland, gemeente Heerhugowaard en Rabobank Alkmaar. Een energieneutrale glastuinbouw in 2030 is een van de ambities in het rapport.

Voorzitter Marcel Numan van Oval: 'De eensgezindheid is gegroeid. Dat is nodig ook, want we hebben verschillende ambities uitgesproken die een flinke inspanning vergen. Van ons, maar ook van de partijen die met ons meewerken om het Altongebied toekomstbestendig te maken.'

Gemeente Heerhugowaard heeft zichzelf ook tot doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. Ongeveer een derde van het energieverbruik in de gemeente komt nu voor rekening van de glastuinbouw. De sector wil tegen die tijd niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

Warmtenet

Aansluiting op het warmtenet van huisvuilcentrale HVC is daarin een wezenlijk element. Ook de beschikbaarheid van CO2, geothermie en breedbandinternet zijn cruciale factoren om Alton te moderniseren en aantrekkelijk te maken voor ondernemers om zich te vestigen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer