Tuinders+onderzoeken+energie%2Dinfrastructuur
© Nieuwe Oogst

Tuinders onderzoeken energie-infrastructuur

De tuinders in het glastuinbouwgebied Alton bij Heerhugowaard gaan samen de mogelijkheden voor het verduurzamen van de energie-infrastructuur onderzoeken.

Het onderzoek wordt op initiatief van de zes tuinders in het Altongebied uitgevoerd door het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

Volgens de betrokkenen draagt een duurzame energie-infrastructuur bij aan de toekomstbestendigheid van het Altongebied. Het onderzoek start met een inventarisatie naar de energievraag en de energiecapaciteit in het gebied.

Energie besparen

Op basis van de inventarisatie moet inzicht ontstaan in mogelijkheden om energie te besparen en eventueel energie uit te wisselen tussen bedrijven.

Het realiseren van een duurzame energie-infrastructuur in glasconcentratiegebieden is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de Greenport Noord-Holland Noord en de Energy Board Noord-Holland.

Bedrijventerrein

In het onderzoek worden ook de mogelijkheden voor energie-uitwisseling met bedrijven op het naastgelegen bedrijventerrein Zandhorst onderzocht. Het onderzoek begint 1 mei. Eind september worden de resultaten verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer