Fruitteler+Utrecht+krijgt+steun+mezenschade
Nieuws
© zlto

Fruitteler Utrecht krijgt steun mezenschade

Gedeputeerde Bart Krol van provincie Utrecht gaat zich hard maken voor het behoud van een vergoedingsregeling voor mezenschade. Dat zei hij op een bijeenkomst van LTO Noord Utrecht woensdag over het provinciaal faunabeleid.

De provincies willen de schaderegeling voor zangvogels de komende drie jaar afbouwen. Fruittelers in Utrecht zijn het hier niet mee eens.

Mezen mogen niet worden bejaagd. Nu dreigen zij de dupe te worden van het overheidsbeleid, stelt LTO Noord Utrecht vast.

Ganzenschade

De provincies willen het geld dat uit de schaderegeling voor zangvogels wordt gehaald, gebruiken om de vergoedingsregeling voor ganzenschade op peil houden.

'Dat is onterecht. Je moet niet een diertje de ruimte geven over de rug van de land- en tuinbouw. Dat is dan wel het effect van het overheidsbeleid', zegt voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord Utrecht.

Aan de bel trekken

Van Donselaar hoopt dat ook andere provincies met fruitteelt bij het Interprovinciaal Overlegorgaan (IPO) aan de bel gaan trekken. 'Maar ook provincies zonder fruit zullen ook wel snappen dat dit niet kan.'

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer