Zuiderzeeland in geweer tegen nachtvorst

Waterschap Zuiderzeeland is begonnen met de voorbereidingen voor de periode van de nachtvorstbescherming in de fruitteeltgebieden van Flevoland. Deze periode loopt van 1 april tot 2 juni.

Medewerkers controleren onder andere alle zoutmeters, stuwen en inlaten, zodat een goede waterkwaliteit voor beregening beschikbaar is in de nachtvorstgevoelige periode van fruitbomen.

Veel fruittelers, in zowel de Noordoostpolder als in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, beschermen in deze periode de bloesem in hun fruitbomen tegen nachtvorst door beregening.

Een goede waterkwaliteit voor fruittelers is heel belangrijk. Daarom is het waterschap met een aantal medewerkers deze week begonnen met het doorspoelen van de watergangen. Door het spoelen is de waterkwaliteit extra goed, omdat het chloride- en ijzergehalte in de tochten dan lager is.

Controleren

Verder controleren de opzichters en technici van de gemalen alle inlaatwerken en stuwen op hun functionaliteit. Daarnaast test het waterschap alle besturingsprogramma's om er zeker van te zijn dat alles goed werkt als dat nodig is.

Samen met de fruittelers houdt ook Waterschap Zuiderzeeland de nachtelijke temperatuur in de gaten. Als de temperatuur in de buurt van de 0 graden komt, dan wordt het waterpeil in de watergangen verhoogd, zodat er voldoende voorraad is om te beregenen.

Inlaten

Dit doet het waterschap in de Noordoostpolder met de inlaten bij Kuinre, Kanaalweg, Blokzijl, hevel Schelpenpad en hevel Neushoornweg.

In Zuidelijk en Oostelijk Flevoland gebeurt dit bij diverse inlaatwerken, schuiven en stuwen tussen de Hoge en Lage Vaart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer