Open dag Van den Berg druk bezocht

Maatschap Van den Berg in Smilde ontving gisteren op Tweede Paasdag ruim 500 bezoekers op de open dag als deelnemer aan de Boeren Lentedagen van Albert Heijn. Landelijk kwamen circa 135.000 mensen op het evenement af.

Het melkveehouderijbedrijf was een van de 90 agrarische bedrijven die zich presenteerden op de Boeren Lentefeesten van het grootwinkelbedrijf.

'Het bezoekersaantal viel ons alleszins mee. Er kwamen meer mensen dan zich vooraf hadden ingeschreven', vertelt Remco van den Berg. Hij melkt samen met zijn vader Hein en medewerker Alexander 180 koeien.

Vragen

De bezoekers in Smilde werden ontvangen in de twee stallen en in de werktuigenschuur waar een informatie en doe-markt was ingericht. 'Ze hadden veel dezelfde vragen, maar het was mooi om te doen', blikt Van den Berg terug op het evenement.

Vooral de kalfjes en de drie melkrobots trokken bekijks. 'Het is een mooie gelegenheid om mensen eens een kijkje te bieden achter de schermen. Veel bezoekers waren nog nooit op een boerderij geweest of alleen heel lang geleden.'

Evenementenbureau

Het bedrijf werd geholpen in het ontvangen van de gasten door een evenementenbureau en dat scheelde flink, stelt Van den Berg vast.

'We werden pas een maand geleden gevraagd door onze adviseur melkwinning om mee te doen. Ik vond het allemaal erg positief, maar volgend jaar kan iemand anders het doen. Twee keer achter elkaar is wat veel.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer