Meer+duurzame+kip+bij+AH+en+Jumbo
Nieuws
© AH

Meer duurzame kip bij AH en Jumbo

Voor het einde van het jaar wordt in alle huismerkkipvleeswaren en verse kipmaaltijden van de supermarktketens Albert Heijn (AH) en Jumbo geen gangbaar geproduceerd pluimveevlees meer verwerkt.

Albert Heijn gaat over op Nieuwe AH kip en kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, Jumbo gaat de Nieuwe Standaardkip gebruiken, meldt Wakker Dier.

Albert Heijn

Vanaf april wordt in alle AH-stoommaaltijden die kip bevatten, scharrelkip verwerkt met één ster van het Beter Leven-keurmerk. Gedurende de rest van het jaar wordt voor de kip in andere verse maaltijden, maaltijdsalades en vleeswaren overgeschakeld op de Nieuwe AH kip.

De Nieuwe AH kip groeit 23 procent langzamer dan een gangbaar vleeskuiken en krijgt 31 procent meer leefruimte. Daarnaast vergroot Albert Heijn de komende tijd het scharrelkipassortiment in het versvleesschap.

Jumbo

Voor het einde van 2016 worden alle verse kippizza's, -maaltijden, -maaltijdsalades en -vleeswaren van het Jumbohuismerk gemaakt met Nieuwe Standaardkip.

De Nieuwe Standaardkip groeit 25 procent langzamer dan een gangbaar vleeskuiken en krijgt 56 procent meer leefruimte. Ook krijgen de kuikens daglicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer