Maat+draagt+stokje+bij+LTO+over
Nieuws
© LTO

Maat draagt stokje bij LTO over

Albert Jan Maat stopt per 1 oktober als voorzitter van LTO Nederland. Als het moderniseringsproces van LTO is afgerond, wil hij het stokje overgeven aan een opvolger.

Maat maakte zijn komende vertrek bekend tijdens een bijeenkomst met LTO-vakgroepbestuurders. In 2007 trad hij aan als voorzitter van de landelijke organisatie. Bij zijn herbenoeming in april 2015 had hij al aangegeven niet de hele periode van vier jaar te zullen volmaken.

Heel goed moment

‘Ik wilde in elk geval de moderniseringsslag van onze organisatie afronden. We hebben 1 oktober als einddatum afgesproken en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken’, licht Maat toe. Hij noemt de start van de nieuwe opzet ‘een heel goed moment’ om een nieuwe LTO-voorzitter aan te stellen.

Het vertrouwen van Maat in het slagen van de operatie is mede gebaseerd op de steun van de regionale LTO-organisaties. De voorzitters van LTO Noord, ZLTO en LLTB lieten op de bijeenkomst van vakgroepbestuurders duidelijk weten de plannen te steunen.

Vuist maken

'Versnippering is geen optie, alleen samen kunnen we een vuist maken', aldus Léon Faassen (LLTB). Annette van Velde (LTO Noord) noemde het 'heel goed om de sectoren zo te positioneren dat ze beter herkenbaar zijn voor de leden en voor de omgeving.’

Hans Huijbers (ZLTO) riep alle betrokkenen op om de uitgezette lijnen nu ‘met lef’ in te vullen. ‘Wij zijn bereid om in beweging te komen, wij durven het aan.’

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer