Eerste aanplant houtige biomassa Gilze-Rijen

De in oprichting zijnde Coöperatie Duurzame Energieketen de Baronie (CDEB) heeft deze week samen met de gemeente Gilze-Rijen op 3,2 hectare leegstaande grond van bedrijventerrein Midden-Brabant Poort wilgenstekjes aangeplant.

Eerste+aanplant+houtige+biomassa+Gilze%2DRijen
© Willem Paternik

Het is de eerste activiteit van de nieuwe coöperatie waarin kalverhouders uit de regio en ANV Baarle-Nassau zijn verenigd. Zij gaan onder meer lokaal houtige biomassa telen voor de warmteketels op hun eigen erf.

Snelgroeiend hout

De wilg is een snelgroeiend hout, dat is geleverd door ZLTO-lid en boomkweker Frank Roelands in Zundert. Hij heeft als enige Nederlandse Boomkweker een nationale licentie om namens SalixEnergi, een Zweeds bedrijf, snelgroeiend hout te kweken en te verkopen.

De rand van het perceel wordt ingezaaid met bloemen en kruiden, zodat de productie van het biomassabos gecombineerd wordt met landschapsverbetering. Adviseur Ton van Korven begeleidt het traject vanuit ZLTO.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer