Dierenbescherming: werkgroep kalf bij koe

De Dierenbescherming vindt dat er een werkgroep moet komen die op een rij zet wat de voor- en nadelen zijn van het houden van het kalf bij de koe.

De werkgroep moet ook nagaan welke aanpassingen de melkveehouderij moet uitvoeren zodat kalf wel bij de koe kan blijven.

'Het rund is een zoogdier. Dat wil zeggen dat het kalf van nature enkele maanden bij zijn moeder blijft drinken alvorens het geheel op eigen pootjes kan staan', stelt programmamanager Bert van den Berg van de Dierenbescherming.

'Als runderen voor vleesproductie worden gehouden, is het heel gewoon dat het kalf bij de koe blijft', zegt Van den Berg.

Vals sentiment

'In plaats van Kamerleden vals sentiment te verwijten, te zeggen dat ze niet weten waar ze het over hebben en te suggereren dat zij verantwoordelijk zijn voor een slechter dierenwelzijn, doet de melkveesector er verstandig aan de zorgen uit de samenleving serieus te nemen en constructief mee te werken aan zo'n plan van aanpak', vindt de programmamanager van de Dierenbescherming.

'De huidige melkveehouderij is er niet op ingericht om het kalf bij de koe te houden, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is', aldus Van den Berg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer