Voedsellessen basisschool zeer effectief

Smaaklessen over zaaien, oogsten en koken helpt kinderen bij de ontwikkeling van een verantwoord eetpatroon.

Voedsellessen+basisschool+zeer+effectief
© William Hoogteyling

Dat concludeert Marieke Battjes-Fries, onderzoeker van het Louis Bolk Instituut, in haar proefschrift waarop zij vrijdag aan Wageningen University promoveert. Uit haar onderzoek blijkt dat kinderen na afloop van het lesprogramma Smaaklessen meer weten over gezond en duurzaam eten. Bovendien voelen ze zich aangemoedigd om onbekende producten te proeven en zijn meer van plan om gezonder te gaan eten.

Populair

Zelf zaaien, oogsten en koken zijn de meest populaire onderdelen van de Smaaklessen. Dit blijkt ook een voorspeller voor de impact van de lessen. Hoe leuker kinderen Smaaklessen vinden, hoe positiever ze over een verantwoord eetpatroon denken. Een half jaar na de lessen is dit kenniseffect nog steeds overtuigend aanwezig.

Boerderij

Smaaklessen brengt kinderen van groep 1 t/m 8 op speelse wijze in contact met gezonde en duurzame voeding. Kinderen leren hoe je producten uitzoekt in de winkel en ze thuis bereidt. De lessen in de klas kunnen worden aangevuld met één of meer activiteiten, zoals een excursie naar een boerderij of supermarkt of een kookles in de klas.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer