POV+zamelt+geld+in+voor+sectorpromotie
Nieuws
© POV

POV zamelt geld in voor sectorpromotie

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) start vandaag onder de titel 'Varkens horen bij Nederland' een grote donatiecampagne om geld op te halen voor een intensief promotie-offensief voor de varkenshouderij.

Voorzitter Ingrid Jansen van de POV en varkenshoudster Doreen van den Berkmortel uit Sint-Oedenrode roepen via een filmpje en een brief varkenshouders en het bedrijfsleven op om te doneren voor de sector-pr van 2016.

De campagne zal volop via digitale en sociale media (YouTube, Twitter en Facebook) onder de aandacht worden gebracht. Organisaties als Varkens Vandaag, Varkens in Zicht, BIG Challenge en Het Kleine Loo worden hierbij ook ingezet.

Zware tijd

Jansen beseft heel goed dat varkenshouders het op dit moment financieel zwaar hebben. 'Wij hebben er ook serieus over nagedacht om varkenshouders dit jaar niet te vragen om te doneren. Wij hebben besloten dit toch te doen, omdat juist in deze zware tijd sector-pr van levensbelang is.'

Behalve met de financiële crisis, wordt de sector ook keer op keer geconfronteerd met voortdurende campagnes van maatschappelijke organisaties.

'In 2016 wil de POV dan ook nog meer doen om hier een tegenwicht aan te bieden en de sector in een positief daglicht te zetten met eerlijke en open informatie en campagnes', vervolgt Jansen.

Ondersteuning 2015

De POV vroeg vorig jaar voor het eerst de sector te doneren voor promotie en pr voor de varkenshouderij. Dat leverde in totaal 120.000 euro op.

Hiermee is onder meer het Weekend van het Varken financieel ondersteund en heeft de Stichting Varkens in Zicht een financiële bijdrage ontvangen voor onderhoud van de 26 zichtstallen in Nederland.

'En wij hebben Varkens Vandaag financieel bijgestaan in hun fantastische werk voor de promotie van de varkenshouderij in landelijke, regionale en lokale media', meldt de POV-voorzitter.

Materiaal

Tevens is er gratis op grote schaal pr- en promotiemateriaal verstrekt aan varkenshouders om te gebruiken tijdens open dagen, publieksactiviteiten en rondleidingen.

Bovendien is de varkenshouderij via het programma Nederland Proeft op RTL 4 gepromoot, dankzij een bijdrage van de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer